Vintis_Banner_Cedric_projectleider

Werken bij Vintis Installatieadviseurs? Zeker doen! Veel medewerkers zijn erg enthousiast over onze organisatie. En dat is niet zonder reden. Wij hechten veel belang aan duurzaamheid en stellen jouw ontwikkeling centraal. Cedric, Projectleider, voelt zich erg betrokken bij zijn werkzaamheden bij Vintis Installatieadviseurs. Benieuwd hoe dit komt? Lees dan snel verder.

Een baan met positief effect

Cedric werkt nu 3 jaar bij Vintis Installatieadviseurs. Hij werkte eerst 2 jaar als engineer Werktuigbouwkunde en nu 1 jaar als projectleider. Wat trok hem zo aan in onze organisatie en wat vind hij zo leuk aan het werk bij Vintis?
“Toen ik net was afgestudeerd aan de universiteit, zocht ik een baan waarmee ik een positief effect kon hebben op de wereld om me heen. Ik ben afgestudeerd op windturbines en wilde graag verder in de wereld van duurzaamheid en groene energie.”

Uiteindelijk concludeerde hij dat hij naast theorie ook belang hechtte aan een sociaal element. Vervolgens is hij benaderd door een recruiter van Vintis.

“Het vak van adviseur sprak mij direct aan, omdat ik de kans zou krijgen met project- en ontwerppartners te werken. En dat terwijl ik ook nog in de techniek kon blijven staan. Dit alles paste perfect bij mijn wens om bezig te zijn met duurzaamheid en groene energie.”

Veel persoonlijke voldoening

“Door het formaat van het bedrijf, blijft het altijd belangrijk om bezig te blijven met engineeren. Dit creëert een zeer diverse baan, waarin ik diverse rollen vervul. Die diversiteit is ontzettend leuk. Hierdoor is geen dag hetzelfde.”

Voor Cedric zijn er genoeg redenen om zijn werk te doen. “De samenwerking met diverse partners geeft een interessante dynamiek aan het werk. Wij kijken vanuit nature verder dan de techniek. Dat vinden we juist zo mooi om te doen. Ook geeft het voldoening om een gebruiker/ opdrachtgever blij te maken met nieuwe duurzame gebouwen die tegelijk comfortabel zijn.

"Mijn wens is het leveren van een bijdrage aan de duurzaamheidsdoelen en klimaatverandering te beperken. Een onderwerp waar mijn generatie veel mee te maken heeft en nóg belangrijker is voor de volgende generaties. Hieraan bijdragen levert mij veel persoonlijke voldoening op."

Ook geeft mijn baan mij kansen om me te ontwikkelen als technicus. Verder kan ik meer leren over interessante ontwikkelingen en technieken en mij als projectleider verder ontwikkelen als bruggenbouwer tussen verschillende stakeholders.”

Zeer fijne samenwerking met collega’s

De samenwerking met collega’s bij Vintis verloopt voor Cedric zeer prettig. “Binnen het kantoor heerst er een zeer grote bereidheid om elkaar te helpen, ondersteunen en te adviseren. Dat is erg fijn.

Ik vind het belangrijk om kritische vragen te stellen aan al mijn collega’s en verwacht deze ook terug. Wanneer ik met een collega met een vraagstuk aan de slag ga, ben ik pas tevreden als we het vraagstuk beide begrijpen en een oplossing hebben waar we het beiden mee eens zijn. Of dit nu gaat over technische details in een hydraulisch schema of uitdagingen binnen de afstemming met projectpartners.”

Veel kansen om jezelf te ontwikkelen

Waarom Cedric Vintis zeker aan anderen kan aanraden? “Vintis biedt veel kansen om je te ontwikkelen op een manier die bij jou past. Er wordt gekeken naar welk werk je wilt doen en waar jij goed in bent. Binnen deze kaders kun je je in verschillende gebieden ontwikkelen. Bij Vintis wordt veel aandacht besteed aan je technische ontwikkeling. Je krijgt ook de kans om te werken met verschillende software programma’s.

Doordat Vintis je de kans geeft om cursussen te volgen, kun je jouw kennis verbreden en verdiepen. Mocht je alles al weten, dan krijg je bij Vintis de kans om gave projecten te ontwikkelen en uit te werken. Projecten die echt bijdragen aan de maatschappij en het klimaat.”

Cedric’s hoogtepunten bij Vintis

Voor Cedric zijn er de afgelopen jaren veel mijlpalen geweest bij Vintis. Zijn grootste mijlpaal? “Mijn grootste hoogtepunt is toch wel het project op het Bonhoeffer College in Enschede. Daar ben ik nu mee bezig. Dit is een zeer uniek en complex project, vanwege het feit dat het zowel om renovatie als nieuwbouw in gefaseerde uitvoering gaat. Het is zo duurzaam gerenoveerd, dat het als nieuwbouw fungeert. Dit betekent zowel lage energiekosten als veel comfort bij de gebruikers. Wat het echt bijzonder maakt, is dat ik ben afgestudeerd in Enschede. Het voelt als een thuiswedstrijd.

Een ander hoogtepunt is het recentelijk afronden van de post-hbo cursus ‘duurzaam advies in de gebouwde omgeving’. Deze cursus heb ik met het hoogste cijfer van het opleidingsjaar afgerond. Dit dankzij de expertise die ik van tevoren al bij Vintis had opgedaan.”

Word je onze nieuwe collega?

Herken jij jezelf in dit verhaal en wil je graag meer weten over deze functie voor projectleider of over andere functies bij Vintis? Bekijk onze andere vacatures of neem contact op met onze Recruiter Dennis Hofman. We beantwoorden al jouw vragen graag!

Neem contact op met onze Recruiter Dennis via Whatsapp of telefonisch.

06-81047335

d.hofman@vintis.nl

Stuur mij een whatsapp