Verhalen
LI_Vintis_Yoeri_WTB_v2
Engineer Werktuigbouwkunde bij Vintis zijn betekent verder kijken dan de techniek! Waarom Yoeri iedere dag met plezier naar werk komt?

22-04-2024

“Energiezuinige installatietechnische oplossingen die ik en mijn collega’s bedacht en uitgewerkt hebben komen terug in de gebouwen die worden ontworpen.  Niets mooier om met trots op de bouw te kijken naar onze duurzame technische oplossingen.’’  🤝

 Weten wat Yoeri allemaal doet? 💪Lees snel zijn verhaal!

Wil jij ook je passie en expertise inzetten voor het realiseren van duurzame gebouwinstallaties die zorgen voor optimaal gebruikscomfort? Als Sr. Engineer Werktuigbouwkunde ben jij de persoon die we zoeken om samen met onze team tastbare successen te realiseren. En draag bij aan aan innovatieve, energieopwekkende, comfortabele en duurzame leef- en werkomgevingen, in lijn met de Paris Proof-doelstellingen.🌍💚

LI_Vintis_Deltares
Van ontwerp tot oplevering: Vintis op projectbezoek bij Deltares-campus in Delft

10-04-2024

Bij Vintis is geen project hetzelfde, en dat geldt zeker voor laboratoria. We kijken met trots terug op ons recente werk voor Deltares, waarbij we ons hebben ingezet voor een duurzame aanpak met de nadruk op comfort en veiligheid. Het laboratoriumgebouw wordt gekoeld en verwarmd door propaanwarmtepompen (natuurlijk koudemiddel GWP 3), die zijn aangesloten op een warmte-koudeopslag in de bodem.

Team Vintis heeft de nieuwbouw bezocht tijdens de uitvoeringsfase om het werk van iedereen te zien, te bespreken en ervan te leren. Zo krijgen we inzicht in wat er is ontworpen en uitgewerkt in het BIM-model. Voordat de klimaatplafonds worden geplaatst, moeten de installaties erboven gereed en getest zijn. Denk hierbij aan de luchtbehandelingsinstallaties, met name de afvoer van zuur- en chemiekasten, het leidingwerk en de naregelingen van de klimaatplafonds, de negen verschillende technische gassen, het tap-, bedrijfs- en demiwater, en de data- en elektravoedingen; elk detail is zorgvuldig uitgewerkt om een veilige, goed te reinigen en onderhouden installatie te garanderen. Binnenkort worden de klimaatplafonds aangebracht.

In de technische ruimte zijn drie luchtbehandelingskasten (LBK) op elkaar geplaatst. Eén van de LBK's staat in reserve en maandelijks wordt de inzet van de LBK's automatisch gewisseld, terwijl de luchtbehandeling van de labs continu in bedrijf blijft. De essentiële processen zijn aangesloten op een UPS, om te waarborgen dat langdurige experimenten niet worden onderbroken bij stroomuitval. Het resultaat is een nieuw chemisch, biologisch en fysisch laboratorium dat direct verbonden is met het bestaande kantoorgebouw.

Ben je geïnteresseerd in het werken aan soortgelijke uitdagende projecten? Neem dan eens een kijkje bij onze vacatures!

LI_Vintis_Geberit
Rondleiding showroom Geberit Nederland

06-03-2024

Onlangs hebben we met een deel van het Vintis team de showroom van Geberit bezocht. Dit was een mooie kans om te zien hoe innovatie in de sanitair in de praktijk wordt gebracht.

De showroom van Geberit biedt een indrukwekkend aantal testopstellingen die de techniek achter de schermen zichtbaar maken. Zoals een opstelling met doorzichtige buizen en sanitaire toestellen die laat zien wat er mis kan gaan als de NTR 3216-norm niet wordt nageleefd. Een andere opstelling laat horen wat de impact is van materiaalkeuze op geluidsniveaus in standleidingen. Best fascinerend hoe iets alledaags als een toilet zoveel complexiteit kan bevatten.

Een van de technologieën die indruk maakte, was hoe Geberit digitale communicatie tussen het 𝗴𝗲𝗯𝗼𝘂𝘄𝗯𝗲𝗵𝗲𝗲𝗿𝘀𝘆𝘀𝘁𝗲𝗲𝗺 (𝗚𝗕𝗦) en toiletten gebruikt om de spoelfrequentie te monitoren. Dit klinkt misschien overdreven, maar het biedt praktische voordelen, zoals het optimaliseren van schoonmaakrondes op basis van werkelijk gebruik. In een tijd waarin elke euro telt, kan dit een slimme manier zijn om op onderhoud te besparen.

Ook was er een demonstratie van toiletten die met slechts 4 liter per spoelbeurt werken. In het kader van duurzaamheid en waterbesparing kan dit een gamechanger zijn, vooral voor projecten die 𝗕𝗥𝗘𝗘𝗔𝗠-𝗽𝘂𝗻𝘁𝗲𝗻 nastreven. Maar, zoals we leerden, vraagt deze innovatie ook om aanpassingen in de installatie, zoals een steiler afschot van leidingen om verstoppingen te voorkomen.

Wat we meenemen is dat voortdurende innovatie en praktische toepassing hand in hand gaan. We kunnen als installatietechnische adviseurs veel leren van dergelijke bezoeken. Ze dagen ons uit om verder te denken dan de standaardoplossingen en echt te begrijpen wat er technisch mogelijk is om onze gebouwen slimmer, duurzamer en comfortabeler te maken.

Wil je ook je installatietechnische kennis op een actieve wijze vergroten? Kijk eens bij onze vacatures!

Web_Vintis_wonderwoods
Wonderwoods: Pioniers in duurzaam stedelijk ontwerp

14-02-2024

Tijdens ons bezoek aan de VSK beurs kreeg het Vintis-team de kans om Wonderwoods in Utrecht te verkennen, dankzij een inspirerende rondleiding verzorgd door Terberg Totaal Installaties. Dit bijzondere project in het beurskwartier, vormgegeven door de visionaire architecten van MVSA Architects en Stefano Boeri Architetti, brengt op unieke wijze natuur naar het stedelijk landschap.

De Zuidtoren nodigt de natuur uit binnen de muren, terwijl de Noordtoren, een creatie van Stefano Boeri – beroemd om zijn Bosco Verticale – met zijn groene gevel voor een natuurlijke verkoeling van de stad zorgt. De torens staan symbool voor de synergie tussen groen, geavanceerd installatietechnisch werk en architectuur.
Wonderwoods is een inspirerend voorbeeld van een werk- en woon en horeca omgeving waar het draait om duurzaamheid, biodiversiteit, en de integratie van natuur in een stedelijke omgeving.

Web_Vintis_Kerst%202023
Op naar een groenere toekomst!

02-01-2024

In 2024 gaan we verder: We gaan nog meer energie+ gebouwen realiseren en bijdragen aan duurzame energieopwekkende gebouwen waarbij WENG de indicator is voor de werkelijke energie-efficientie van het gebouw.
Projecten en gebouwen die echt verschil maken: een extreem lage CO2 uitstoot hebben tijdens de productie van de gebruikte materialen maar ook een lage CO2 uitstoot tijdens de gebruiksfase. Door nu te investeren in hoogwaardig vastgoed, bereiken we samen de
 Paris Proof doelstelling in 2040!

Vintis_Banner_team_v2
Samen voor het beste resultaat

25-09-2023

Bij Team Vintis verwelkomen we graag nieuwe talenten om ons team te versterken. Ben jij degene die mee komt werken aan het realiseren van comfortabele en duurzame gebouwen? Ontdek onze openstaande vacatures en maak je klaar om deel te nemen aan ons volgende bedrijfsuitje.

LI_Vintis_Cedric_projectleider_v2
Projectleider bij Vintis aan het woord

11-09-2023

Projectleider bij Vintis betekent verder kijken dan de techniek! 👀 Waarom Cedric iedere dag met plezier naar werk komt? “De samenwerking met diverse partners geeft een interessante dynamiek aan het werk. Wij kijken vanuit nature verder dan de techniek.” 🤝

Weten wat Cedric nog meer allemaal doet? 💪
Lees snel zijn verhaal!

#installatietechniek #werktuigbouwkunde #vintis #medewerkersverhaal

LI_Vintis_borrel_jubileum_2023
Bijzondere Vintis Update

31-08-2023

Na de presentatie over energieopslag in fase overgangsmateriaal (PCM) hebben we collega Adko de Roode verrast door hem flink in de spotlight te zetten tijdens onze Vintis update.  Adko is 17,5 jaar bij Vintis in dienst!

Adko van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal! Dit jubileum hebben we gevierd met mooie cadeaus, lekkere tapas en een dart toernooi.

Bezoek www.werkenbijvintis.nl en ontdek hoe je ook bij Vintis kunt bijdragen aan innovatieve energieopwekkende comfortabele en duurzame leef- en werkomgevingen.

LI_Vintis_Ashvin-Robert
Versterking van ons elektrotechnisch adviesteam

10-08-2023

Met de start van Ashvin Sewnath, breiden we het Vintis team verder uit met een ervaren Elektrotechnisch Engineer. Ashvin brengt waardevolle kennis mee vanuit zijn achtergrond bij installateurs en adviesbureau. Het is zijn ambitie om de wensen van onze opdrachtgevers om te zetten in moderne, praktische, duurzame en uitvoerbare oplossingen.

We verwelkomen Ashvin en wensen hem veel succes en werkplezier toe in ons team!

LI_Vintis_Milad-Robert
Nieuw talent bij Vintis!

04-07-2023

We zijn blij met de komst van onze nieuwe collega, Milad Kalantary. Hij heeft zijn studie WTB afgerond aan De Haagse Hogeschool in Delft en als student gewerkt als technicus Werktuigbouwkunde. Zijn afstudeeronderzoek naar de toepasbaarheid van Phase Changing Materials PCM) in utiliteitsgebouwen sluit perfect aan bij de visie van Vintis om duurzame gebouwgebonden installatieconcepten te realiseren.

Milad, veel succes en werkplezier in ons team!

Team Vintis gaat voor uitdagende Escape

12-05-2023

Team Vintis gaat voor uitdagende Escape bij DarkPark in Zoetermeer. Drie escaperooms: pikdonker, spooky hotelkamer, grafkisten, bruidsjurken en dolende weesmeisjes...... Al snel wisten we dat het een flinke uitdaging zou worden te ontsnappen. Door samenwerking, fanatisme en vindingrijk te zijn kwamen we steeds een dichter bij de uitgang. DarkPark jullie hebben ons flink laten schrikken! We konden aansluitend bij restaurant El Pueblo napraten over onze belevenissen en hebben genoten van de heerlijk tapas. Bedankt collega’s voor de hele gezellige avond!

Wil je aansluiten bij het volgende bedrijfsuitje van Vintis? Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s.

Vintis heet Mike welkom!

27-03-2023

Met een hecht team ontwikkelen we duurzame energie neutrale en comfortabele gebouwen. Meer weten? Bekijk onze vacatures  of neem contact met ons op via d.hofman@vintis.nl.

Achter de schermen

13-02-2023

Voor onze nieuwe site is Team Vintis op kantoor en op locatie bij project Coenecoop College in Waddinxveen op de foto gegaan.Wil jij ook meewerken aan het verduurzamen van de bebouwde omgeving in Nederland? Heb je een Elektrotechnische of Werktuigbouwkundige achtergrond? Of ken je iemand? Wij ontwikkelen met een hecht team duurzame energie neutrale gebouwen. Meer weten? Kijk bij onze vacatures of neem contact op met onze recruiter Dennis Hofman via d.hofman@vintis.nl.